Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Äiti

Pari tarinaa äidistä

Olenkin aiemmin kirjoittanut jo edesmenneestä isästäni. Tänään on kuitenkin muistettava omaa äitiä, koska on äitienpäivä. Pitäisihän sitä muistaa muutenkin, mutta oma äiti-poika -suhteeni on aika rauhallinen. Ei pakollista yhteydenpitoa koska kumpikaan meistä ei ole sitä tyyppiä. Olemme siihen liian samanlaisia. Vaivaannuttavaa sellainen turhaan soitteleminen.

Tajunnanräjäyttävät 4 vuotta

Tajuntani räjähti juuri. Nimittäin käsitin, että elämäni viimeiset neljä, siis neljä vuotta on kulunut niin, että olen ollut jossain vaiheessa vuotta raskaana. 

Tajunnanräjäyttävää on ollut luonnollisesti myös ensin yhden ja sitten kahden lapsen äidiksi tuleminen. Neljä vuotta on toisaalta mennyt yhdessä hujauksessa, toisaalta taas vuosi 2010 (jolloin viimeksi olen ollut koko vuoden olematta raskaana) tuntuu olevan jossain hyvin, hyvin kaukana menneisyydessä.

Jos sitä vaan vituttaa?

Anna syödä aina kun vauva haluaa, älä anna syödä aina kun se haluaa, vie vyöhyketerapiaan, lopeta itse maito-, vilja- ja kananmunatuotteiden käyttö, älä syö sitä Lidl:n tummaa suklaatakaan. Pistetäänpä tähän väliin Gavisconia maksimiannoksella. Röyhtäytä huolella, syötä mahdollisimman pystyasennossa. Hanki rintareppu, hanki korvatulpat, hanki nenäliinat ja lisätään Zantacia otettavaksi pari kertaa päivässä. Pidä vauvaa paljon vatsallaan, älä pidäkään kun se puklaa niin paljon, kokeillaan maidonsakeuttajaakin nyt vielä ja anna maitohappobakteereja vaikka kahta laatua samaan aikaan.

Sanoja soittamisen vaikeudesta

Sain sähköpostia äidiltäni. Hän kertoi saaneensa verottajalta mukavan palautuksen ja jakavansa sen nyt kolmen lapsensa kesken. Sama posti oli siis lähetetty myös sisaruksilleni. Saimme kaikki saman summan, koska kuulema hänellä ei ole rahalle enää niin suurta tarvetta, kun taas meillä - kolmella aikuisella lapsella. No mikäs siinä - sain lainan lopun kuitattua näppärästi pois häiritsemästä. Kiitos Ä! (Hän lopettaa sähköpostit ja tekstiviestit aina -Ä
-nimimerkkiin)

Julkaise syötteitä