Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvinvointi

Emotionaalinen hyvinvointi

EMOTIONAALINEN HYVINVOINTI

Miltä kehossasi on tuntunut päivän aikana? Entä mitä kaikkea se on kokenut viikossa? Entäpä vuodessa? Kuinka monta sataatuhatta tunnetta onkaan jättänyt jälkensä ja koskettanut sinua? Muuttanut kenties käyttäytymistäsi? Jättänyt hyviä muistoja? Tai ehkä kivuliaita muistutuksia siitä, miltä tuntuukaan olla ihminen.

Meillä kaikilla on perusta tuntea elämä sen kaikessa kauneudessaan ja kauheudessaan.

Siten myös emotionaalinen kipu on todellista.

Ryhmä joka on täynnä rakkautta!

Kun tietää että voi auttaa toisia, siitä tulee auttamatta hyväolo, onnea mutta myös kiistoja.

Vertaistuki ja se että ihmisillä on paikka keskustella ilman pelkoa leimaamisesta on hyvä asia. Toki kiistoja aina tulee,väittelyjä, kyseenalaistuksia.

Mun harrastus on mulle tärkeää, pääsen purkamaan ajatuksia ja kokemuksia. 

Mä teen asioita harratuspohjalta, mä en tienaa mitään siitä että oon julkisesti pistänyt kirjoituksiani eteenpäin.

Mulla on vapaa-aikaa ja siksi kirjoittelen blogia puheenvuoron puolelle. 

Ihminen älä hylkää itseäsi !

"Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi" ( God ) (Ihmisen käyttöohje ;)

Tykkäämme ihmisistä, jotka tykkää meistä ja kannustaa meitä. Jotta alkaisimme tykkäämään omasta ittestämme,meidän pitää oppia kannustamaan omaa itteämme  JOKAIKISELLÄ askeleella.

Tavallisen (ts. laiskan) ihmisen kuntoiluvinkit

 

Olen harrastanut kuntoilua enemmän tai vähemmän väärällä tavalla jo nelisenkymmentä vuotta. Ohessa muutamia matkan varrella kertyneitä ajatuksia:

Yleistä:

Kuntoilu ei olekaan niin tärkeää kuin voisi kuvitella. Terveyden kannalta olennaisempaa on syödä terveellisesti ja nukkua hyvin. Nämä asiat on siis ensin laitettava kuntoon ja vasta sitten alettava miettimään kuntoiluharrastuksia.

Terveyttään voi "hoitaa" myös vastakkaiseen suuntaan eli tahattomasti heikentää sitä, vaikka tarkoitus on ollutkin päinvastainen.

Vanhan mummon kaappikello raksutti!

Olipa kerran mummo, jolla oli ulkosesti kaikki hyvin. Mutta mummosta oli tullu kiekkunen, itteensä ittekki kyllästyny mummo, jolla oli keittiön pöyllä niin paljon tavaraa kuin siihen ikinä mahtu. Ne tavarat oli muistoja, kiiltokuvia, kirjoja, kortteja, koriste-esinheitä ihan mitä vaan vanhaa ja entistä. 

Sielä se mummo pöytänsä ääressä kuulkaa itkeskeli. Se kärsi, oli yksinäinen ja yliherkkä ihan joka asialle. Sitä ei kukhan jaksanu, siellei ollu kavereita ja naapurikki vältteli sitä. 

Mihin hyvinvointi johtaa?

Hyvinvointivaltio arvatenkin pyrkii maksimoimaan ihmisten hyvinvoinnin. Määrän? Laadun? 

 

Mutta osaavatko ihmiset "hyvinvoida"? Useimmat ihmiset eivät ole tiedostaneet elämänsä tarkoitusta, vaan tyytyvät  kaupan, urheilun, viihteen, uskonnon jne. markkinamiesten toitottamiin tavoitteisiin. Tai ovat raatajamuurahaisia, kuva 2.

 

 

 

Pahoinvointituote

Hyvinvointi on kansainvälinen megatrendi ja miljardibisnes. Jokainen tuntuu etsivän hyvinvointia jollain tasolla. Mielestäni hyvinvointituote sopisi myös Lappiin paremmin kuin sinappi mannapuuroon ja siinä olisikin todellinen mahdollisuus löytää uusi supertuote Lappiin revontulihypetyksen hiipuessa hienoiseen laskuun. Myös Lapin kesä antaa loppumattomat mahdollisuudet hyvinvointiin sen eri muodoissa.

Toinen luku masennuksesta - vaalien jälkeinen elämä

Kerroin maaliskuussa olevani masentunut. Monet ovat sen jälkeen kyselleet, mitä minulle kuuluu ja mitä elämässäni tapahtuu nyt. Osa on jopa väittänyt, että olen huijari. Haluan nyt kirjoittaa toisen tekstin, jossa hieman avaan tuntemuksiani viimeiseltä kolmelta kuukaudelta.

Julkaise syötteitä