Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kehitys

Luova hulluus - Kyky valehdella on kyky oppia

Lapsena minulle opetettiin, että ei saa valehdella. Usein kuitenkin tuppaa olemaan niin, että satunnaiset ihmiset kysyvät vain tavantakaa asioita, joten kysymykseen: Miten voit?; tuli vastata:Hyvin.

Ja niin syyllisyys oli taattua.

Kyky käyttää mielikuvitusta on jotain, mitä ihminen ei voi saavuttaa kykenemättä valehtelemaan, mutta silti perinteisesti valehtelu tuomitaan, vaikka sen merkitys kehityksen kannalta on äärimmäisen tärkeää. Miksi lapset muuten leikkisivät?

Ihmeellinen kevät

Matka alkuräjähdyksestä on pitkä ja monivaiheinen. Nyt olemme nykypäivässä ja meillä on mahdollisuuksia tehdä lähes mitä vain.

Siitä raamatullisesta hetkestä kun Aatami haukkasi tuosta omenasta on myöskin kulunut aikaa, mutta alkuräjähdys oli ennen, paljon ennen.

Poimintoja

 

Poimin kesällä mustikoita, ihailin mustikan varpuja. Niissä on rauhoittavaa mieltä. Metsän keskellä jossakin linnun laulu soi. Yläpuolella.

Viime vuonna, kun oli Suomi 100 -vuoden juhlallisuuksia, koko vuoden seinälläni oli eduskunnan kalenteri. Tänä vuonna Viivi ja Wagner -kalenteri. Huumoria, hurttia huumoria. Nainen ja hänen sikansa.

Tabletilla Instagram. Kun haluaa jakaa toisten ihmisten kanssa kuvia, ajatuksia tunnelmia, uusi tekniikka tuo mahdollisuuksia. Langatonta, ihmeellistä näin keski-ikäisen mielestä, nuorten mielestä arkea jo.

Julkaise syötteitä