Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Koulutus

Tämän päivän lapset 2050 - luvulla


200 000 vuotta on kulunut siitä kun varhaiset esi-isämme metsästivät Afrikan savanneilla. DNA:mme on yhä sama kuin satoja tuhansia vuosia sitten. Jos tuon ajan ihmiset olisi tuotu nykyaikaiseen ympäristöön ja sitä kehystävään yhteiskuntaan, millaiseksi he olisivat kokeneet sen?

Olisivatko he stressaantuneet? Kokeneet uupumusta? Olisiko heillä masennusta? Ahdistuneisuutta? Riittämättömyyden tunnetta?

Heidän aivonsa olivat sopeutuneet varsin hyvin tarkkailemaan ympäröivää maailmaa – näin he selvisivät ja pystyivät jatkaa perimäänsä.

Interaktiivisia videoita ja pelejä Moodleen ilman ohjelmointia

Edellisestä kirjoituksestani täällä on jo sen verran aikaa, että voisi vähän vihjata, mitä olen sillä välin puuhaillut. Seuraava on katkelma "kirjasta" Sienestyskurssin uudistamisen projektisuunnitelma.

 

H5P, HTML5, LMS, LCMS ja CMS

Vaikka tarkoitus on esitellä H5P, hyödyllisin, monipuolisin ja näyttävin plugin Moodlelle, jonka toistaiseksi olen löytänyt, on syytä ensin esitellä hieman taustoja.

Saku Tuominen höpsi innovaatioista 1

Innovaatio ei ole uuden idean tai toteutetun idean synonyymi. Saku Tuominen kuvittelee noin esitellessään  "koulutusinnovaatioita" ja siten rappeuttaa innovaation käsitettä. Innovaatio on käsitteellisesti uusi menestyksellisesti lanseerattu tuote, prosessi tai palvelu. Esimerkkejä Tuomisen "innovaatioista", kuva 2.

Voi kysyä, eikö Talouselämä-lehdellä ole käsitystä siitä, mitä termi innovaatio tarkoittaa, vai eikö lehti välitä asiasta.

Koulukuulumisia Espanjasta

Espanjalaisesta koulusta on tullut niin paljon palautetta ja kyselyjä, joten pieni postaus väliin koulukuulumisista täältä Espanjasta. Kouluaherrus on juuri niin kuin kotimaassakin, mutta tokihan se on omanlaillaan erilaista Espanjassa. Sanottakoon niille lukijoille, jotka eivät taustoista juuri tiedä, että meillä on kaksi lasta espanjalaisessa koulussa. Tytär on 4 luokalla ja poika ensimmäisellä.

Akatemialta rahoitusta nollatutkimukselle

Suomen akatemia on myöntänyt  387000 € hankkeelle PREP21, jossa selvitetään, miten lähitulevaisuudessa opettajilta vaadittavia taitoja voidaan välittää ja edistää opettajankoulutuksessa

On kiistanalaista onko kasvatustiede tiede. Touhu vaikuttaa kovasti konsulttiselvitykseltä:

Edelläkävijä uusissa oppimismenetelmissä 6/6

Motivaatio: "ainutlaatuista maailmassa" (kuva). 

Oppimistuloksista ei koskaan puhuta, koska näyttöjä ei ole kuin huononnuksista.  Paino on motivaatiossa. Motivaatio edistää oppimista, mutta mutta motivaation pitää olla oikeansuuntaista. Videoiden tekeminen ja Googlen (kelvoton) käyttö ei ole oppimista. 

Tavoite: "Oman elämänsä työelämän taidot". (Vantaan sivistystoimen johtaja.)

http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2529143

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/178807-edellakavija-uusis...

Edelläkävijä uusissa "oppimismenetelmissä" 3

Kaarinan sivistysjohtajan perustelut (kuva 1) ovat uskomattomia. Koululaisille ostetaan veronmaksajien piikkiin tabletteja 700000 eurolla ja muka jatkossa "selviävät" 500000 eurolla (kuva 2 ) tablettien kierrätyksen avulla. Onhan suurenmoista kun lapset näin pääsevät "tasavertaiseen asemaan." Ai että minkä suhteen? Tabletithan haittaavat oikeaa oppimista!

Julkaise syötteitä