Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Luonto herää

Tuomen tuoksu

Tuomen tuksu on huumaava ja juuri nyt parhaimmillaan. Tulin pihalta ja lähden taas sinne, koska luonto on puhejennut kukkaan. <3 Aurinkoista viikonloppua kaikille!

"Tuoksuvat tuomien valkoiset kukkaset,

terttuinsa peitos on puu.

Lehdossa laulanta soi satakielien,

hiljaiseen yöhön luo loisteensa kuu."

 

https://fi.wikisource.org/wiki/Tuoksuvat_tuomien_valkoiset_kukkaset

 

https://

VAPPUILOA

                  HAUSKAA VAPPUA!

 

Jotain iloakin on.  On ihanaa seurata kevään heräämistä. Kun ihanat kukat toinen toisensa jälkeen puhkeaa. Sinivuokot aukaisevat silmänsä  heti kun lumet sulaa.

Lintujen konsertistä yritän pikkuhiljaa oppia erottamaan kuka milloinkin on äänessä. Yksilöllisiä erojakin on vaikkapa mustarastaan huilituksessa. Eilen illalla joutsenparin bassotuban törähdukset.

Peipot tulivat tänään

Muuttolinnuista peipot saapuivat tänään, eli puolikuuta peipposesta, "Piepposesta" ei päivääkään. Tuolla laskentakaavalla västäräkit saapuvat jo ennen vappua. Etelään västäräkit ovat jo varmasti saapuneetkin.

Peipposet tuovat aina uuden tuulahduksen kevääseen ja västäräkit joita myös kyntölinnuiksi jotkut kutsuvat tuovat taas oman viritteensä kesänodotteluun, kunnes sitten vapauttava pääskysen lento tuo kesän suomalaisen mieleen.

Kiireinen ei kiireistä huomaa

Luonto herää aikaisin aamulla. Kun itse heräsin kuuden maissa aamulla niin kimalaiset olivat jo täydessä vauhdissa. Yhdessä unikon kukassa oli jopa kuusi kimalaista yhtä aikaisesti. Kun kävin kameraa hakemassa, niin olivat jakaantuneet jo pienempiin ryhmiin. 

Kiireisenä ei aina huomaa mitä muuta kiireistä maailmassa on kuin minä itse. Nämä touhutädit pitivät sellaista ääntä, että se kiinnitti huomioni niihin. Ne ryömivät ensin unikon heteiden alle ja soittelivat sen pehmeäkielistä ksylofonia kuin olisivat nyplänneet pitsiä.

Valmiina varhain

Eteläisessä Suomessa sini- ja valkovuokkoja ei enää taida 10.5. olla. Sinivuokot ovat nyt parhaimmillaan ja valkovuokotkin aloittamasssa. Näsiä kukkii. Sen tuoksu on hyvä, mutta sen myrkky paha. 

Maasto vaikuttaa sinivuokkojen väritykseen. Kalkkikallion maastossa sen huomaa. 

Kortinhan näistä voisi tehdä, mutta enää ei ole äitä kenelle kortin antaa. Toki voihan sijaisäidin löytää jostain. 

Keväinen luonto ja auringon valo tekevät hyvää. Sopiva on sunnuntainen sääkin nauttia ulkoilmasta. 

Julkaise syötteitä