Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Nettipelit

Netti ja yksinäisyys

Perjantain Skavlanissa vieraili 25-vuotiaana parantumattomaan lihassairauteen kuolleen Mats Steenin isä. Koulun päätettyään Mats ei juuri kyennyt liikkumaan ja upposi netin pelimaailmaan. Hänen päivänsä alkoi vasta, kun kaverit olivat päättäneet koulu- tai muun päivätyönsä. Tämä tietysti huoletti vanhempia. Alla isän lopputiivistys:

Colin Nutley: Tarina koskettaa hyvin monia, koska moni kokee olevansa vähän ulkona lastensa elämästä.

Lasten digidementia 16/17

Rankka digipelaaminen voi pienentää aivojen kokoa. Pelaaminen kehittää kykyä pelata ja käsitellä manipulaattoreiden kaltaisia laitteita. Pelaajasta kehittyy eräänlainen robotin partneri. 

The BBC describes the research published in the peer-reviewed science journal PLoS ONE:

Digikratiaa : On-line- olympialaiset

Taannoisessa Ylen Prisma-jaksossa mittailtiin tietokonepalaajien sykkeitä ja verenpainetta sekä aprikoitiin sitä, että voiko tietokonepelaamisesta tulla olympialaji.

- No, totta hitossa voi, sanon minä.

Ajatelkaa nyt miten helppo, olisi järjestää massiiviset pari viikkoa kestävät kisat. Kenenkään ei tarvitsisi matkustaa minnekään, tapahtuman hiilijalanjälki olisi kokoa 35.

Ilmainen Wi-Fi on maksuton

Istuin kahvilassa läppärini kanssa ja äkkiä tunsin tarvetta tarkistaa sääennusteen. Kahvilan seinällä oli pahaenteinen ilmoitus: "Ilmainen wi-fi on maksuton." Ei muuta kuin liittymään ilmaiseen wi-fiin ja netistä tarkistamaan millainen ilma ikkunasta näkyy.

 

Paitsi ettei se ihan noin helposti käynyt. Liittymiseen vaaditaan salasana koska muutenhan kuka tahansa ohikulkija saattaisi käyttää verkkoa ja siten ruuhkauttaa sen. Näin minulle selitti ko. kahvilan tarjoilija hymy huulillaan. Sitä salasanaa hän ei tokikaan tiennyt.

 

Pokeriturnaus Riiassa - peliyhtiö Unibetin suuri skandaali

Erittäin vakava varoitus kaikille pelaajille peliyhtiöstä Unibet ja tapahtumasta Unibet Open. Tässä oma kokemukseni Unibetin törkeästä toiminnasta sekä Unibet Openin turnausjohdon asiattomasta käytöksestä. Sisältää runsaasti valheita ja perättömiä lupauksia.

 

Järjestys:

Itse tapahtuma

Aikajana

Video ja sen mielenkiintoiset kohdat

 

Julkaise syötteitä