Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Onnellisuus

Onnea ja Menestystä! - Oletko astunut sosiaalisen median suurimpaan ansaan?

Oletko törmännyt internetissä ja sosiaalisessa mediassa oman elämänsä elämäntapavalmentajiin, tai kenties itseään, työtään, unelmiaan tai kovalla työllä reenattua vartaloaan esille tuoviin ihmisiin, jotka näyttävät omissa kuvissaan olevan onnensa hekumoissa, koska ovat saavuttaneet tietyn määrän lihaksia, pudottaneet painoa, ehkäpä perustaneet yrityksen, ostaneet talon, matkustelleet kauas? Oletko lisäksi lukenut heidän postauksia siitä, kuinka he kannustavat sinua samoihin päämääriin ja unelmiin? He rohkaisevat sinua jatkamaan kohti unelmia ja auvoista onnea.

Mitään Onnelaa ei ole olemassa! [?]

Kel Onni on – sen kätkeköön” [1. Ehkä siksi tämä onni on niin harvinaista, kun on piilotettuna kateellisten [2 huomioilta. Toisaalta eräät sanovat, että toisen kasvoista loistaa onni! Sitä ei siis oltu kätkettykään.

 

Suomi - Hyvä maa

 

YK:n tuoreimman raportin mukaan Suomi on maailman onnellisin maa. Sitä ihmettelen, että kuinka maa voi tuntea onnellisuutta?

 

Oli miten oli YLE:n Uutisten mukaan: ”The World Happiness Report -tutkimus listasi kaikkiaan 156 maata niiden onnellisuuden mukaan, perustuen muun muassa elinajanodotteeseen, sosiaaliseen tukeen ja korruptioon”.

 

Miten onnettomin ihminen voi olla onnellisin?

                                                                                              

Miksi toinen on onnellinen ja toinen ei?

Erään brittitutkimuksen mukaan onnelliset ihmiset saattavat elää pitempään kuin onnettomat. Onnellisuus ei kuitenkaan suoraan pidennä elinikää, vaan taustalla vaikuttaa terveys. Onnettomaksi itsensä tuntevilla on muita todennäköisemmin monia sairauksia ja terveysriskejä, jotka selittävät erot myös kuolleisuudessa.

Terveys lisää onnellisuutta, mutta voiko onnellisuus edistää terveyttä?

Onnellisuudesta

Kun kirjan nimi on Onnellisuudesta (Tommi Melender: Onnellisuudesta - Esseitä WSOY 2016), olettaa tietysti, että kyseessä on jonkin sortin onnellisuusopas. Sen kirjailija kiistää ja lisää, ettei hänen kirjansa lukeminen auta ketään saamaan lisää rahaa, ystäviä ja vaikutusvaltaa.

Melender latistaa suuria sanoja odottavat: "Onnellisuuteen pätee sama kuin rakkauteen: jos siitä yrittää sanoa jotain tyhjentävää, syntyy vain latteuksia." Niinpä Melender kirjoittaa myös asian vierestä, muustakin kuin onnellisuudesta. Esseet etenevät oikkujensa mukaan.

Päsmäröivät naiset – entä miehet?

Suomalainen heteroparisuhdekulttuuri on rappeutunut: Suomalainen mies on joutunut hellan ja rakennekynsien väliin. Vallanhimoiset naiset pitävät vahvoissa kynsissään väheksymiään vallattomuuteen alistuneita miehiään. Vallan vaihto näkyy kuulemma etenkin kolme-nelikymppisten keskuudessa.

Kadonneita leikkikenttiä etsimässä

Elin oman lapsuuteni 1980 luvun Joutsenossa, joka tuolloin oli itsenäinen ja elinvoimainen kunta Etelä-Karjalassa aivan Venäjän rajan tuntumassa. Toki Joutseno on täällä edelleen, mutta nykyään Lappeenrannan kaupunginosana.

Julkaise syötteitä