Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Blogien kirjoittaminen

Bloggaajan viikko

WordPress-kurssilta tiistaina 12.2.2019 kuvattu esitelmä blogikirjoittamisesta Uuden Suomen blogialustalla. Esitelmän alussa kuulijoita neuvotaan lataamaan seuraavat sivut, koska niillä vieraillaan esitelmän aikana:

http://rkoski.vapaavuoro.uusisuomi.fi/?page=12

http://rkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

http://vapaavuoro.uusisuomi.fi/

Suosittu nyt

♥ Suosittu nyt

Pieni uudistus on suosittu nyt! Kiitos siitä uudistusmielisille toimituksessa. Aika näyttää miten se skulaa...

Jos oikein ymmärsin se on jotenkin energiariippuvainen, eli mitä enemmän silmukka "lämpenee", sitä kuumempi suosiosi on.

Voiko tulla hyväksi kirjoittajaksi?

Aika vaikea oli keksiä tälle kirjoitukselle tuo aihe kautta otikko ja en ole edes varma kuuluuko tämä kirjoitus tämän otsikon alle. Mutta joka tapuksessa nyt kirjoitan sen kumminkin tänne... Vaikka en ole edes hyvä kirjoittaja ja sellainen joka kiinnostaa ihmisiä... Mutta jotain kirjoitan kumminkin aina silloin tällöin tiedän että tulee varmasti kommentteja jossain välissä, että minkä ihmeen takia tuo kirjoittaa kun ei edes osaa kirjoittaa olen joskus antanut sen hieman vaikuttaa elämääni ja olen saanut siitä pahanmielenkin itselle.

Kuu paistaa komeasti, kuollut ajaa keveästi...

Titti: Mitä sä sanoit?

Kisu-Misu: Toistin vain kuulemani lastenohjelman lauseen, semmoinen kummitusjuttu.

Siinä sanottiin näin: Kuu paistaa komeasti, kuollut ajaa keveästi, etkös kultani pelkää?

Titti: Missä semmoista sanotaan? Meni ihan niskakarvat pystyyn. Ja viikset!

Kisu-Misu: Jossain äipän jutussa. En muista.

Titti: Miksi värjöttelet täällä pimeällä kuistilla? 

Muusikko-koomikko Ville esittäytyy

Moro vaan! 
Olin jo varmaan ainakin vuosi sitten perustamassa blogia, mutta joku taka-ajatus päässäni vei voiton, jonka viesti oli tyyliin "Ei tähän maailmaan tarvita enää yhtään turhaa blogia, onhan tuolla netissä sisältöä. Keskity sä siihen esiintymiseen". Ja homma unohtui. En nähnyt tuottavani kenellekkään mitään arvoa blogi-kirjoituksillani.

Salapoliisiromaani "Rengas ranteessa"!

Pekka Roponen aloitti salapoliisiromaaniketjun. Hän heitti samalla haasteen, että siirtäisin sen tänne Vapaavuron puolelle ja kirjoittaisin ketjun toisen silmukan. No kokeillaan tätä nyt sitten, eli jokainen lukija voi kirjoittaa kommenttina jatkoksi pätkän salapoliisiromaania. Muita kommentteja ei nyt sitten kaivata sekaan, sillä ketjun luettavuus kärsii pahoin.

Sähköpostista sosiaaliseen mediaan - mitä meille tapahtui?

Joskus 1990-luvun kynnyksellä alkoivat henkilökohtaiset kotisivut olla jonkinmoinen villitys. Useimmiten niissä oli liitteenä tökerö kävijälaskuri jossa toistakymmentä vierailua sekä viimeisin päivitys joka oli jostain lähipäiviltä. En tiedä miksi kasvokuvista luonnottomimmat päätyivät noille sivustoille, mutta tämäkin oli eräänlainen sääntö jolle oli vain harvoja poikkeuksia. Ajatus oli että perustamalla omat kotisivut olet mielenkiintoinen henkilö, koska kaikilla muillakin mielenkiintoisilla henkilöillä on kotisivut.

Kirjoittamisesta

Olen useasti ajatellut, että lopetan blogien kirjoittamisen. Silloin ei ole ollut sanottavaa. Sitten kuin yllätyksenä  tuleekin aihe, kuten nyt tämä teksti. Luin twitterin viemänä pitkän jutun kirjoittamisesta. Teksti   vaikutti kuin jokin piristyspilleri ja alkoi tuottaa mustia jälkiä ruudulle. Mistä ne tulivat,  en tiedä. Hiljaisuuden harmaasta lokerostako? Oliko siellä jotain jo valmiina? Mene ja tiedä.

Sul ponticello

Sul ponticello, eli viulua soitetaan tallan vierestä niin, että ääni tuntuu särkyvän. Kun Puheenvuoron puolelta lukee blogeja on tyylilaji usein Sul pontisello!

Kaikki on pielessä ja rääkyä pitää, muuten ei tunnu menevän viesti perille. Esimerkkejä riittää pilvin pimein, mutta anteeksi vaan ei nimiä. Jokainen varmasti tunnistaa pahimmat, mutta onko toisenlaisia lainkaan? Onneksi on.

Julkaise syötteitä