Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakina

Erkki on normaali

Päällepäin Erkki voisi olla kuin kuka tahansa meistä. Kun hän istuu bussissa nappikuulokkeet korvissa on helppo uskoa, että siinä istuu jonkin tuhansista erityisherkistä synesteetikoista, jolla on erityisen laaja englannin kielen sanavarasto. Totuus on kuitenkin karumpi. Erkki ei ole kuten suurin osa meistä. Erkki on normaali.

 

Erkki luuli pitkään olevansa jollain tapaa erityislaatuinen kuten me muutkin. Pikku hiljaa kuitenkin epäilyksen siemen alkoi versota Erkin tavallisessa mielessä.

 

Jääskeläisistä

Nyt on ollut Atte Jääskeläinen sikseen paljon esillä, että ihan vapaaehtoisesti teen pientä sukuselvitystä. Oman käsitykseni mukaan olemme Aten kanssa sukua Aatami Jääskeläisen kautta, mutta sukustutkimus on vähän vaiheessa.

Pähkinää

Pähkinää, tämä juttu sisältää mahdollisesti pieniä määriä pähkinää. Pysykää siis kaukana tästä jos teillä on taipumusta vetää pähkinä nenään joka asiasta. Ihminen on irtautunut vaistojensa vallasta ja luulee määräävänsä itse itsestään. Outoa vain, että se vaistojen jäämistö ohjaa meitä huolimatta siitä, että olemme olevinaan oman onnemme seppiä.

Nauramme eläinten kiima-ajoille, talviunille tai mieltymykseen sukia toisiaan. Silti hormonit ohjaavat meidänkin parisuhdetta, tunnemme myös kaamoksen aiheuttamaa "kevätväsymystä" ja hakudumme discoihin hengailemaan yhdessä.

Pakinataiteen kuolema

Suomalainen pakinataide on kuollut, eläköön Bisquit. Eikä tässä ole kysymys konjakkimerkistä, vaan pakinoitsija Seppo Ahdista, jolta on julkaistu pakinakokoelma 10 vuoden tauon jälkeen (Taatamalliset säkeet, Siltala).

Bisquit pakinoi yhä Ilta-Sanomiin, vaikka onkin ehtinyt jo 70 vuoden korkeaan ikään. Onko hän pakinoitsijana lajinsa viimeinen? Ainakaan minulle ei heti tule mieleen toista Bisquitin veroista tai ylipäätään sellaista pakinoitsijaa, jota viitsisi säännöllisesti seurata.

Kokeileva sarjakuvan ja pakinan yhdistelmä III

Viimeinen eli kolmas osio kaksoissarjakuvasta nimeltään "Riihi hikisin". Aiheen paremman esittelyn löydät kahdesta aikaisemmasta osiosta.

Jos eksyit tähän blogiin sattumalta, kannattaa lukeminen aloittaa ensimmäisestä sarjakuvaosiosta, johon linkki alapuolella (Riihi hikinen).

 

Sarjakuvasarjan osiot Uudessa Suomessa:

Kokeileva sarjakuvan ja pakinan yhdistelmä II

Kolmen pitkän lätinä-sarjakuvani keskimmäinen osio, alkuperäiseltä nimeltään "Riihi hikisempi". Tässä osiossa ensimmäisen osion puhekuplien kieli on vaihtunut latinasta lätinäksi. Varsin pieni muutos, mutta tapahtumien tasolla mikään ei ole kuin ennen. 

Jos eksyit tähän blogiin sattumalta, kannattaa lukeminen aloittaa ensimmäisestä sarjakuvaosiosta, johon linkki alapuolella (Riihi hikinen).

 

Sarjakuvasarjan osiot Uudessa Suomessa:

Kokeileva sarjakuvan ja pakinan yhdistelmä I

Palaan 2,5 vuoden tauon jälkeen näiden samojen kuvieni kera palstalle, mutta tällä kertaa perustellusti. Nyt sarjakuvamaista poliittista satiiria johdattelee eteenpäin myös pakinamainen teksti, joka tulkitsee ja analysoi jokaisen kuvan. Lukijan ei siis tarvitse vaivata omaa päätään!

Tapahtumat ovat ikävä kyllä jo vanhentuneita, mutta ihminenhän ei muutu. 

Kauppareissu

Varsinkin joulunaika pakottaa pieneen lähikauppaan tykästyneen ihmisen automarkettien kauppahelvettiin. Itse kaupat eivät ole niitä, jotka saavat sappeni kiehumispisteeseen.

Julkaise syötteitä