Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Valokuvaus

Ihminen on kulttuurinen artefakti

 

Kerran kamerakerhossa annettiin tehtävä ottaa valokuva tilanteesta, joka kuvaa huumoria ja sen tulkintaa jonkin huumorin lajin kautta. Mieleeni muistui eräs lapsuuteni valokuva ja sisareni mieleen painunut muisto, joka oli vanhempiemme hämmentävä tulkinta säädyttömyydestä valokuvassa.

Valokuvanäyttely Villa Elfvikissä

 

 

 

Villa Elfik on suosittu ulkoilu- ja monitoimipaikka paikka Espoossa, Laajalahden rannalla. Sen toimenkuvaan kuuluu myös luontoaiheisten teosten vaihtuvat näyttelyt.

Oma valokuvanäyttelyni Villa Elfvikin näyttelytiloissa on 19.10. - 8.12.2016,  klo 9 - 15.
Talon Kahvila Satakieli on avoinna sunnuntaisin.

 

Tervetuloa

 

Linkeistä löytyy lisätietoja näyttelystä sekä Luontotalo Villa Elfvikistä.


http://www.espoo.fi/fi-FI

Näyttely: Kolme kertaa 70+

Nauvossa majatalo Martassa avattiin ennen juhannusta näyttely koko kesäksi. Helena Kääriäisen akvarelleja, Lauri Gröhnin valokuvia ja Inkeri Ahlrotin tanka-runoja. Yhtenä yhteisenä piirteenä on Jurmo ja sen kauneus, maisemat, kivet...

 

Jurmon kiviä: 

 

https://fi.pinterest.com/laurigrohn/stones-in-jurmo/

Konditorioita, veneitä ja yöttömät yöt: viikonloppu Pietarissa

Kesän aikana maanantaista torstaihin lippuja Allegrolle saa jo 29 eurolla, kunhan ne varaa hyvissä ajoin. Helsinkiin on myös pari vuotta sitten saapunut baltialainen LUX Express -yhtiö, joka järjestää bussiliikennettä Helsingin ja Pietarin välissä edulliseen hintaan.

Suuntana Kaukasus

Kirjoitin viime kesänä blogia matkailusta ja asumisesta Venäjällä ja Ukrainassa. Olemme lähdössä nyt kaverini kanssa kohti uutta seikkailua heti vuodenvaihteen jälkeen, suuntanamme laaja Kaukasus-vuoristo. Lennämme aluksi Istanbulin kautta Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin, mistä siirrymme pian junalla Jerevaniin, Armenian pääkaupunkiin, ja pyrimme tämän jälkeen kiertämään yleisesti Armenian ja Georgian maaseutua.

Sähköpostista sosiaaliseen mediaan - mitä meille tapahtui?

Joskus 1990-luvun kynnyksellä alkoivat henkilökohtaiset kotisivut olla jonkinmoinen villitys. Useimmiten niissä oli liitteenä tökerö kävijälaskuri jossa toistakymmentä vierailua sekä viimeisin päivitys joka oli jostain lähipäiviltä. En tiedä miksi kasvokuvista luonnottomimmat päätyivät noille sivustoille, mutta tämäkin oli eräänlainen sääntö jolle oli vain harvoja poikkeuksia. Ajatus oli että perustamalla omat kotisivut olet mielenkiintoinen henkilö, koska kaikilla muillakin mielenkiintoisilla henkilöillä on kotisivut.

Välineurheilua ja taikauskoa

Kirjoitin aiemmin englanniksi ”talentista” nimeltä Chris Bores. Vaikka kyseessä onkin yhtä hauska heppu kuin Ed Wood, en viitsi kirjoittaa hänestä suomeksi. Sen sijaan jatkan suomeksi siitä mihin kyseisen kirjoituksen lopussa päädyn. Bores on hyvä esimerkki YouTubessa katsojia keräävästä videotuottajasta joka kyllä osaa teknisen puolen, mutta eipä juuri muuta. Mielestäni tämä on laajempi ajan henki: keskittyminen teknisiin ominaisuuksiin ja välineen palvontaan.

Vinoilua tavalla tai toisella

Mainiossa talvikuvakisassa, joka on osoittautunut keskustelun kannaltakin hedelmälliseksi, jotkut ovat näyttäneet tahallaan kamera vinossa otettuja kuvia.

Kun kuvasommitteluunkin on kiinnitetty huomiota, Jooel kertoi kautta vuosisatojen käytetystä kultaisesta leikkauksesta, rupesin vähän miettimään vinojen linjojen merkitystä.

Julkaise syötteitä