Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäläiset matkailijat

Venäläinen vitsi - kenellä vastuu?

 

Junassa kolkuttelemassa jostain idästä kohti Moskovaa. Pienellä asemalla, jolla juna seisahtuu pari minuuttia, ei ole tungosta. Vain kaksi naista kömpii ylös yhteen yli kymmenestä vaunusta, minun vaunuuni.


Vaunupalvelija ovella: "Matkaliput, olkaa hyvä!"


Naiset: "Meillä ei ole lippuja!"


Vaunupalvelija: "Nouskaa kiireesti sisään!"


Naiset asettuvat jonnekin vaunuosastoon, jossa on tilaa. Kohta tulee vaunupalvelija:
"Matkaliput, olkaa hyvä!"

Venäjälle venäläisellä tavalla

Suomalaisille tämän hetken tunnetuimpia matkustuskeinoja Venäjälle ovat mitä epäilemättä Allegro-juna ja St. Peter Line. Kummallekin edellä mainitulle löytyy kuitenkin monta halvempaa ja elämyksellisempää vaihtoehtoa niin kotimaisten kuin venäläisten yritysten tarjonnasta.

10 Miljoonaa rajanylitystä

Kaakkoisrajalla paukahti rikki 10 miljoonan matkustajan raja Etelä-Karjalan lehdet kertovat.

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla ylitettiin tiistaina 10 miljoonan matkustajan raja. Kyseessä on kaikkien aikojen ennätys. Loppuvuodesta odotetaan vielä erittäin vilkasta. Vuoden kokonaismatkustajien määrään arvioidaan nousevan 10,4 miljoonaan. Vuonna 2012 rajanylityksiä oli 9'626'000

Venäläinen kulttuuriviikko 5-12.1.2014

Kohta on taas se aika vuodesta kun venäläiset talvituristit saapuvat tänne pohjoiseen. Alkuvuoden majoituskapasiteetti on buukattu täyteen. Suomussalmi sijaitsee sopivasti neljän hiihtokeskuksen keskellä ja meillä on niin hieno teatteri (teatteri Retikka), että päätimme järjestää kulttuuriviikon näille hiihtolomalaisille.

Hiihtokeskusten suunnalta tuli viime talvena palaute, että nämä pietarilaiset ja moskovalaiset kaipaavat myös jotain muuta kuin pelkkää laskettelua.

Julkaise syötteitä