Kimmo Halonen - MediaLive Suoraan sydämestä

Kaikki blogit puheenaiheesta JAS Gripen

Suomen ilmavoimille Saab Gripen -hävittäjät

 

Puolustusministeriön, ulkoministeriön ja sisäministeriön toimeksiannosta laaditussa Voiman Venäjä -raportissa kuvataan sitä, miten Venäjä pyrkii politiikallaan suomettamaan Suomen poliittista päätöksentekoa.

– Venäjä pyrkii vaikuttamaan Suomessa käytävään turvallisuuspoliittiseen keskusteluun ja päätöksentekoon, todetaan raportissa.

Saab Gripen kosiomatkalla

Hävittäjähankinnan myötäjäislahjana luvassa kehittämiskeskusta, kokoopanoa ja satoja työpaikkoja

Suomella ja Saabilla on ollut vuosikymmenten ajan erityinen suhde. Rakkautta on ollut ilmassa iät ajat. Se näkyy edelleen maanteillä, vaikka henkilöautoja Saab ei ole enää nimissään tehnyt. Saabisteja riittää.

Myös ilmatilassa ruotsalaiset vehkeet ovat olleet pitkään näkyvillä. Drakenit lensivät vuoteen 2005 asti ilmavoimien väreissä. Nykyisin Tre Kronorin Gripenit ovat viikottaisia vieraita yhteisissä harjoituksissa ilmavoimiemme F-18 Hornetien kanssa.

JAS Gripen oikea valinta Suomelle

Suomi tulee vääjäämättä korvaamaan tulevaisuudessa Hornet – hävittäjät uusilla koneilla. Vasemmistoliitto on perinteisesti, asiallisin perusteluin ollut erittäin kriittinen uuden sotakaluston hankinnan suhteen. Riippumatta siitä, ajoittuuko Hornetien korvaamispäätös nousu- tai laskukauteen, kyseessä on jopa kymmenen miljardin päätös.

Julkaise syötteitä